Spanske film – Inspiration til spanskundervisningen

Af Jens Henrik | Blandet

 

Er du gymnasielærer, og mangler inspiration til din spanskundervisning? Hvad med at vise en god film? På denne måde får eleverne både set nogle gode film, som man kan gå i dybden med rent analytisk, og samtidig får de hørt, hvordan spanierne taler. Her har jeg samlet nogle af de bedste spanske film, jeg kender, og desuden en beskrivelse af tv-serien cuéntame cómo pasó.Eller er du gymnasieelev, og mangler inspiration til din SRP-opgave, så kan du måske få et par ideer ved at læse om de forskellige spanske film her på siden.

Eller er du bare lige som jeg selv vild med spanske film, så kan du her læse mine beskrivelser og analyser, af mine favoritter fra Spanien og Sydamerika.

Min yndlings-filminstruktør fra Spanien er Pedro Almodóvar, og hans film er efterhånden så kendte, at de også kommer i de danske biografer. Netop nu er han på trapperne med Abrazos Rotos (Knuste Knus ? Den har endnu ingen dansk titel, så det var lige mit bud ;-)), men den seneste, som har gået herhjemme er Volver – at vende tilbage.

Spanske film af Pedro Almodóvar:

  • Volver – at vende tilbage
  • Dårlig dannelse / La mala educación
  • Tal til hende / Hable con ella
  • Alt om min mor / Todo sobre mi madre

 Spanske film af Guillermo del Toro:

  • El orfanato (Børnehjemmet)
  • El laberinto del fauno (Pans labyrint)
  • El espinazo del diablo (The Devil’s Backbone)
Herudover er jeg vild med den tv-serie, som er Spaniens svar på Krøniken:

Skriv en kommentar:

(2) comments

Niels Kristian

Jeg har set Pans labyrint, og jeg må sige at det er en fantastisk film. Men den er heller ikke for sarte sjæle (hvortil jeg måske selv hører?). Uhyret med de aftagelige og monterbare øjne hjemsøger mig stadig i mine drømme!

Reply

Jeg vil da godt advare om, at Børnehjemmet bestemt heller ikke er for sarte sjæle. Den uhyggelige spøgelsesdreng med sækken over ansigtet har man ikke lyst til at vågne op ved siden af…

Reply
Add Your Reply

Skriv en kommentar: