Nem opskrift på sangría

Af Jens Henrik | Mad og drikke

Sommeren er over os, og til en varm sommer hører kolde drikke. Én af de mest populære i Spanien kaldes sangría. Ordet minder om sangre (blod) på spansk, og drikken kaldes sådan på grund af dens røde farve, som stammer fra rødvin. Du finder flotte kander til din sangría her.

Den nedenstående opskrift er rigtig nem og meget velsmagende.

Ingredienser:

  • Rødvin
  • Appelsinjuice
  • Pærecider
  • Frugtstykker (f.eks. fersken, citron, appelsin, mandarin, æble)
  • Isterninger

Det første man skal bruge er en stor kande gerne på 2-3 liter, så der er nok til alle. Det kan være lidt svært at finde i Danmark, så hvis du ikke lige står og skal til Spanien, så du kan købe én med hjem, så kan du f.eks. købe en af disse fantastiske sangríakander på nettet.

Kvaliteten af rødvinen er ikke så afgørende, fordi de andre ingredienser dæmper en evt. bitter smag. Den skal selvfølgelig være spansk 😉 Men en bag-in-a-box-vin kan være lige så fin som en dyr flaskevin.
Start med at fylde kanden med en tredjedel isterninger. Hæld en tredjedel rødvin i. Herpå en tredjedel cider. Slut af med en tredjedel appelsin juice. Skær frugterne i stykker og læg i toppen af kanden som pynt. Til slut røres godt rundt i kanden.

Server straks!

Skal det være nemt? Bestil en færdigblandet sangría her:

Skriv en kommentar:

(2) comments

Hej Lene og Jens Henrik. Tak for opskriften. Den lyder jo nem og enkel – bortset fra, at I skriver, at man skal bruge 4 tredjedele. Det kan man jo ikke. Så derfor må man enten låne eller bruge 4 fjerdele….. He, he …. Nå, men jeg prøver at sjusse mig frem. Kh. Per

Reply

[…] er, hvad du skal bruge: en kande sangría, et fad med tapas og noget spansk musik. Hvis du ikke er til sangría, kan du selvfølgelig også […]

Reply
Add Your Reply

Skriv en kommentar: