Det sydamerikanske køkken hitter

Af Jens Henrik Holm | Mad og drikke

En ny bog fortæller om det sydamerikanske køkken, der er det nye sort i de gastronomiske kredse efter flere år med den nordiske madbølge.

Det sydamerikanske køkken bugner med råvarer som majs, kartoffel, brune og sorte bønner, stærk og mild peberfrugt, chili, tomat, okra, avocado, kakaobønner, quinoa, ris og et væld af farvestrålende tropiske frugter, fisk og saftige argentinske bøffer med meget mere.

Her er hvad forlaget skriver om bogen, Det sydamerikanske køkken, en madrejse hen, hvor chilien bor:

Bring solen ind i dit køkken – med inspiration fra den sydamerikanske måde at lave mad på.
Maden i Sydamerika er enkel, frisk og farvestrålende – og der er fuldt smæk på smagen.
Det sydamerikanske køkken er et ægte fusionskøkken med indflydelser fra en lang række europæiske og asiatiske tilflyttere til kontinentet igennem tiderne.
En stor inspiration er også den usædvanligt rige biodiversitet med tørre højsletter, kolde have og eksotiske regnskove.
Men allermest fornemmer man måske, at Sydamerika er landet, hvor peberet gror! Her er en chili ikke bare en chili, men et alsidigt krydderi med en enorm smagsvariation de forskellige typer imellem.
Så gør klar til at få sanserne skærpet med masser af friske ingredienser, chilier og citrusfrugter, og dyk ned i et køkken, der på én gang er fuldt af genkendelighed og alligevel helt sit eget.
Forfatterparret bag denne bog består af:
Karen Oettinger Castro, som indtil for nylig var ambassadørfrue her i Danmark. Nu driver hun en restaurant i sit hjemland Chile, hvor hun får udløb for sin livslange passion for sydamerikansk madlavning. I denne bog glæder hun sig meget over muligheden for at dele sin kærlighed til den righoldige gastronomiske tradition fra Sydamerika med danskerne.
Julie Holt Ring-Hansen, der er journalist og magasinudvikler. Hun har blandt andet stået for den danske tekst, ligesom hun har bidraget med en række rejsereportager fra det sydamerikanske kontinent, så danskerne sammen med hende kan opleve kulturen gennem en nybegynders øjne.

 

Det sydamerikanske Køkken af Karen Oettinger Castro Julie Ring-Hansen Holt

Opskrifter på sydamerikanske retter

Skriv en kommentar:

Skriv en kommentar: